Hedeflerim

   

  1.  Performans ve başarı odaklılığın, dışa dönüklüğün, sosyal değerlerin ve ekonomik kalkınmaya katkının önem kazandığı; hesap verilebilirlik, saydamlık ve verimlilik gibi konuların öne çıktığı; kalitenin, uyumun ve girişimciliğin şekillendirdiği bir kültür vizyonuna sahip bir “Girişimci Üniversitemodeli benimsenecektir. Bu model için gerekli yapısal dönüşümler ile misyon ve vizyon değişiklikleri gerçekleştirilecektir.
  2. Avrupa standartlarında kendine özgü bir model üretmeyi, akademik ve idari personelini açık ve tartışmaya dayalı iletişim konusunda bireysel olarak geliştirmeyi, ekip çalışmasını güçlendirmeyi ve motivasyonun arttırılmasını hedefleyerek Yıldız Teknik Üniversitesi’nin kurumsal kültürü geliştirilecek ve sürdürülebilirliği sağlanacaktır. Ayrıca, üniversitemize ilişkin aidiyet duygusu oluşturulacaktır. Bu amaçla üniversitemizde “Kurumsal Kültür ve İletişimini Değerlendirme Birimi” kurulacaktır.
  3. Üniversite yönetim kadrosu, profesyonelce düşünecek ve daha fazla yönetsel beceriye sahip olacak şekilde teşkil edilecektir. Bu çerçevede, idari ve mali sorumluluklar daha çok profesyonellerden oluşan kurullar tarafından yürütülecek; kurumsal özerkliği sürdürecek akademik uğraşların tümü öğretim üyelerinin görüşleri doğrultusunda gerçekleştirilecektir.
  4. Eşitlikçi, modern ve değişen şartlara kolayca uyum sağlayabilen esnek bir idari yapılanma ile öğrenen bir kurum oluşturulması ve değişimin sürekli ve yönetilebilir kılınması sağlanacaktır.
  5. Eğitim-Öğretimde ve AR-GE alanında bir öncü üniversite haline gelinmesi, tercih edilebilirliğin üst düzeylere çıkarılması ve dünya standartlarında saygın bir konuma ulaşılması temel hedefimiz olacaktır.
  6. Üniversitemizin 100 yıllık deneyimlerinin yansıtıldığı, mevcut akademik yapısının disiplinlerarası planlama içerisinde kullanıldığı ve yurtdışında uluslararası bir kampüs çalışması başlatılacaktır.
  7. “Bilişim altyapısı” modernize edilecektir: Bir dünya üniversitesi olma yolunda öncelikle teknik bir üniversiteye yakışır, üniversitenin beyni sayılan güçlü bir otomasyona sahip olunacaktır. Ayrıca, EUS ve EBYS gibi otomasyonların sayısı arttırılarak e-devlet projesinde yer alınacaktır.
  8. Oluşturulan yeni kurumsal kimlik çerçevesinde, ülkenin 2023, 2071 hedefleri doğrultusunda, üst düzey mesleki yeterliliklerin kazandırılmasının yanı sıra, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda donanımlı insan kaynağı yetiştirilmesini amaçlayan “HAZIRLIK OKULU kurulacaktır.
  9. Yabancı dil eğitiminde öncü üniversite olma yolunda “Yabancı Dil Geliştirme Merkezi kurulacaktır.
  10. Türkiye’nin en büyük ve en işlevsel bir bilgi kaynağı olarak, sınırsız veri tabanları ile donatılmış “dijital kütüphanesi” oluşturulacaktır.
  11. Öğrenciler ile yönetim arasında iletişimi güçlendirmek, bazı sorunlara hızlı müdahale etmek ve çözüm getirmek amacıyla “ÖĞRENCİ DEKANLIĞI” kurulacaktır.
  12. Gerek uluslararası öğrenci sayısının arttırılmasıyla gerekse yürütülebilir uluslararası işbirlikleri ve Avrupa standartlarında AR-GE çalışmalarının arttırılmasıyla üniversitemizin uluslararasılaşma yolunda değişim ve dönüşümü sağlanacaktır.
  13. Ulusal ve uluslararası düzeyde sosyal sorunlara yönelik konularda çözüm üreten, sosyal kalkınma politikalarına yön vermeyi hedefleyen “SOSYOPARK” birimi kurulacaktır.
  14. Yeni kurulan üniversitelerimizin öğretim elemanı ihtiyacını karşılamada ve Lisansüstü Eğitimde “merkez üniversite” olunacaktır.
  15. Yıldız Teknik Üniversitesi Vakfı bünyesinde “Kreş, Anaokulu, İlköğretim ve Lise” kurularak kendi öğrencisini yetiştiren bir üniversite yapılanması sağlanacaktır.
  16. Üniversitenin tüm birimlerine tek noktadan erişim sunan, kolay, hızlı ve kaliteli iletişime olanak veren ve sorunların yerinde ve zamanında pratik olarak çözümünü sağlayan “ALO YTÜ” çağrı merkezi kurulacaktır.
  17. Türkçemizin daha geniş kitlelere öğretilmesi, Türkiye’nin ve Türk kültürünün en güzel şekilde tanıtılması amacıyla daha üretken bir “TÖMER” (Türkçe Öğretimi, Araştırma ve Uygulama Merkezi) oluşturulacaktır.
  18.  Teknopark’ın üniversitemize kira geliri getiren bir birimden, AR-GE çalışmalarının Avrupa Birliği standartlarında yürütüldüğü bir birime dönüşümü sağlanacaktır. Böylelikle, elde edilecek gelirle öğretim elemanlarına ek kazanç sağlanması planlanmaktadır.
  19. Yayın teşvik sistemi güncellenecek ve sürdürülebilirliği sağlanacaktır.
  20. Mediko,  tüm iç paydaşların istek ve beklentilerini karşılayacak şekilde modernize edilecektir.
  21. Davutpaşa Kampüsü’ndeki tüm binalar, imkanlar ölçüsünde ve tarihi dokuya uygun şekilde akıllı binalara dönüştürülecektir. Güneş ile rüzgâr enerjisinin kullanımının yanı sıra, yağmur suyu yönetim planı ile doğal kaynaklardan en üst düzeyde faydalanılacaktır. Böylelikle, kampüsümüz geri dönüşüm ünitesi ile donatılmış, enerjisini kendi üreten bir “YEŞİL KAMPÜS haline dönüştürülecektir.
  22. Davutpaşa Kampüsü, canlı haklarına saygı çerçevesinde huzurlu, güvenli; “Engelsiz Kampüs Projesi” ile de ulaşılabilir ve erişilebilir bir kampüs haline getirilecektir.
  23.  “Hafif tramvay sistemi” ile kampüs içi ulaşımdaki zorluklar aşılarak süreklilik sağlanacak ve kampüste otopark sorunu çözülecektir.